29 лют. 2012 р.

Майстер-клас від ФЕРРО ЗНТУ

 МРІЯ ОБОВЯЗКОВО ЗДІЙСНИТЬСЯ,
 ЯКЩО КОЖЕН ДЕНЬ ДЛЯ ЦЬОГО ЩОСЬ РОБИШ!!!
ФОТО-ВІДКРИТЕ ТРЕНУВАНЯ БК ФЕРРО ЗНТУ













"Я ХОЧУ БУТИ..."











              Таку назву має Всеукраїнський проект Благодійного фонду «Щаслива дитина», у рамках якого відбувся візит до баскетболістів «Ферро-ЗНТУ» вихованців двох загальноосвітніх шкіл-інтернатів нашої області - Запорізької № 4 і Молочанської. Двадцять дітей, більшість з яких позбавлені батьківської опіки і мають вади психофізичного розвитку, отримали можливість дізнатися, що ж таке професіональний спорт.

- Такі заходи дуже важливі, - каже координатор проектів фонду «Щаслива дитина» Антон БОНДАРЕНКО. – Адже для того, щоб розвести вогнище, необхідна іскра. Так і в цьому випадку. Нехай ці діти й не стануть професіональними баскетболістами, але пронесуть через усе життя враження від сьогоднішньої зустрічі й, можливо, розповідатимуть про неї своїм дітям, онукам.

- Я вважаю, що такі зустрічі є елементом реабілітації для наших дітей та інтеграції їх в суспільство за допомогою спорту, - стверджує Юрій КОВАЛЕВСЬКИЙ, викладач фізкультури Молочанської школи-інтернату. – Баскетбол у нас в особливій пошані. Тож сюди ми привезли тих дітей, які нещодавно брали участь у всеукраїнських змаганнях у Черкасах. Дівчата там посіли друге місце, хлопці – третє.

Спочатку діти з цікавістю спостерігали, як готує гравців до чергового матчу чемпіонату Суперліги головний тренер команди Кирило Большаков. Але найбільш захоплююче було потім, коли вихованці шкіл-інтернатів отримали унікальну можливість вийти на паркет Палацу спорту «ЗАБ» і пограти з баскетболістами «Ферро-ЗНТУ». На юних гостей, особливо молочанців, це справило незабутнє враження. 


— Які гравці «ФЕРРО-ЗНТУ» високі! У нас, у Молочанську, таких немає, — із захопленням констатує вихованка школи-інтернату Тетянка КРИВИЧ.

               — Я вперше побачив як грають професіонали. Особливо мені сподобався 14-й номер запорізької команди Андрій Лебединцев. Він усіх обвів, - підтримує Тетяну Станіслав САПОЖИНСЬКИЙ.

Валерій ЕЛЬКІНСОН, президент БК «Ферро-ЗНТУ»:

— Наші баскетболісті сьогодні показали дітям різні елементи гри. І вихованці інтернатів зі спортивним ухилом наочно побачили, до чого потрібно прагнути, ким можна стати. Спілкування з нашими гравцями дає дітям певний сенс у житті: чого прагнути, ким можна стати… А наші хлопці мають зрозуміти, що їм дуже пощастило в житті. Завдяки своїй наполегливій праці та, звісна річ, фізичним даним, вони досягли досконалості в баскетболі. Але ж поруч є й ці діти, які потребують спілкування, людського тепла.

Для гравців «ФЕРРО-ЗНТУ» захід благодійного фонду «Щаслива дитина» теж став не другорядною подією. 

— Цим дітям конче потрібні такі зустрічі. Гадаю, їх треба проводити частіше, - каже плеймейкер команди Артем БУЦЬКИЙ.

— Кожен із цих дітей заслуговує шансу домогтися в житті чогось путнього. Ми показали їм наші комбінації, технічні прийоми й кидки. Усі отримали просто величезне задоволення, - вторить Артему його одноклубник Джеремі ШЕППЕЛЛ.

Під завісу зустрічі господарі й гості обмінялися подарунками. Вихованці інтернатів отримали баскетбольні м`ячі та сувеніри з символікою БК «ФЕРРО-ЗНТУ». А діти на знак подяки подарували вишиту ікону і побажали запорізьким баскетболістам переможних виступів.

Прес-служба БК «ФЕРОО-ЗНТУ»

Немає коментарів:

Дописати коментар