29 груд. 2014 р.

Майстер-клас від "ФЕРРО ЗНТУ"

баскетболістам МШ-і

 

Добрі традиції мають продовження


Добрі традиції мають продовження


 


Уже третій рік
баскетбольний клуб «ФЕРРО-ЗНТУ» шефствує над вихованцями Молочанської
спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

У понеділок підшефні прибули в гості до запорізьких баскетболістів. Вихованці школи-інтернату стали свідками чергового тренування команди «ФЕРРО-ЗНТУ» у Палаці спорту ПАТ «ЗАБ», по завершенні чого відбувся майстер-клас, яким керував керманич команди майстрів Кирило Большаков.


 Потім відбувся матч між двома дитячими командами, одна із яких отримувала настанови від капітана «ФЕРРО-ЗНТУ» Олександра Рибалка, інша – від Якова Змитровича. І виявилося, що хлопці й дівчата з Молочанська непогано володіють м’ячем, мають добре поставлений кидок, завдяки чому м’яч іноді залітав у кошик навіть з-за дуги. 


Юрій Ковалевський, викладач фізкультури "МЗОШ-і": «Аби ми в ожеледь змогли добратися до Запоріжжя, нам допомогли працівники ДАІ. В нашій школі-інтернаті навчаються діти-сироти та діти з особливими освітніми потребами. Ми займаємося їх соціальною інтеграцією вже не перший рік. Одним із засобів у досягненні цієї мети є фізична культура і спорт. І кращої мотивації, ніж зустрічі з професійною спортивно командою, немає. На прикладі баскетбольної команди «ФЕРРО-ЗНТУ» вони вчаться долати труднощі. Продивляючи відеоролики з відеозаписом ігор запорізької команди, намагаються копіювати слем-данки Макса Конате. Деякі випускники нашої школи-інтернату навчаються у запорізьких професійних училищах і постійно відвідують ігри за участю своїх колишніх шефів. Капітан баскетбольної команди нашої школи вже протягом року грає у формі Олександра Рибалка.Шкільна команда, за яку він грає, є чемпіоном Токмацького району з баскетболу серед загальноосвітніх шкіл, бронзовим призером першості області зі стрітболу. Наші хлопці та дівчата  навіть мають досягнення на всеукраїнському рівні у турнірах СОУ».


- Ці дітлахи – наші давні друзі, адже вони не вперше приїздять до нас у гості, - розповідає головний тренер «ФЕРРО-ЗНТУ» Кирило Большаков. – Ми знаємо, що вони вболівають за нашу команду, радіють кожній можливості зустрітися та поспілкуватися з гравцями, виконати декілька вправ із м’ячем під їхнім керівництвом. Я дійшов висновку, що їм подобається повчитися чомусь у майстрів баскетболу. Що ж стосується останніх, їм завжди приємно демонструвати комусь свою майстерність, хай це буде офіційна гра чи тренування.


— Цим дітям конче потрібні такі зустрічі. Гадаю, їх треба проводити частіше, - каже капітан команди Олександр Рибалко. – Зустрічаючись із нами, діти отримують додаткову мотивацію для зрушень у житті та спорі. А нас шефство над вихованцями шкіл-інтернатів збагачує духовно.


Під завісу зустрічі господарі й гості обмінялися подарунками. Вихованці школи-інтернату отримали новорічні подарунки: фрукти, цитрусові, солодощі…  А юні молочанці на знак подяки подарували запорізьким друзям вітання з Новим роком й побажали баскетболістам успіхів у матчах чемпіонату та Кубка України.


Валерій Елькінсон, президент БК «ФЕРРО-ЗНТУ»: «Мені дуже приємно, що міцніють зв’язки між нашою командою й вихованцями Молочанської школи-інтернату. Нині дуже непрості часи, але наш клуб разом із гравцями знайшов можливість створити для цих дітей невеличке свято: вручити їм якісь подарунки, пограти з ними у баскетбол, що стане в нагоді вихованцям інтернату під час участі в спеціальних олімпіадах».




 

Немає коментарів:

Дописати коментар